Platina - för evigt vacker

Platina var populär som smyckesmetall fram till början av 1900-talet, men försvann från smyckesmetallanvändningen vid tiden för världskrigen. Denna bleka, hållbara ädelmetall behövdes för militärt bruk, men sedan dess har denna tyngre platinametall än guld gjort comeback i smycken.

Platina är känd för sin styrka, hållbarhet, vikt och neutrala silvervita nyans. Platinas höga smältpunkt gör det till en utmaning att gjuta smycken, men dess seghet och unika skönhet i slutresultatet är värt alla ansträngningar! Platina är därför idealisk för smycken som utsätts för dagligt slitage och är, som en allergivänlig metall, också ett perfekt val för känsliga smyckesbärare.

Platinas sällsynthet gör den till en mer värdefull smyckesmetall än guld, så användningen av platina i en ring kommer att påverka priset på det slutliga smycket. Platinasmycken kan dock lätt hålla i generationer tack vare sin seghet och goda slitstyrka. Det är ett värdefullt köp, men det är definitivt mer långlivat och underhållsfritt än t.ex. vitguld som ser lite likadant ut på ytan. En platinaring behåller sin bleka nyans och kommer att glädja sin bärare varje dag i årtionden framöver.

När du köper en Festive-produkt kan du alltid välja ett unikt platinamaterial och vara säker på att dina smycken alltid kommer att se fantastiska ut!